Mobles_Fabrega

Miquel Quer: “Portem els mobles als nets dels meus primers clients!”

Mobles Fàbrega fa gairebé sis dècades que ofereix una gran varietat mobles a l’Alt Empordà. Miquel Quer, el seu propietari, ha vist canviar la societat a través de la venda de mobiliari.

Mobles Fàbrega és un establiment històric de Figueres. Com va començar, vostè?

Som els més antics de l’Alt Empordà, des del 1964! El meu sogre va obrir la botiga, i des del 1976 jo en soc el propietari, tot i que ja hi treballava des del 1967. Ara també hi ha el meu fill, i som una empresa familiar. Personalment, estic veient com fem vendes a la tercera generació de clientela. Portem els mobles als nets dels meus primers clients! Tenim molta gent que ens aprecia, i nosaltres a ells. Això és molt important.

Vostè ha vist canviar el sector.

Els mobles han canviat molt, i la venda també. Abans es venia el clàssic, i ara és tot modern. Abans la gent comprava molts mobles, moblaven les cases i t’ho compraven tot de cop! Ara fan petites compres: un canapè, una capçalera, un parell de tauletes, un sofà, un matalàs…

Amb els canvis en el sector ha vist canviar la societat?

Sí. La societat ha canviat molt, igual que el sector dels mobles. Han passat de comprar-ho tot, i bo, a comprar coses molt senzilles que s’han d’anar canviant més sovint.

Hem perdut l’interès en el mobiliari de qualitat?

Un 80% de la gent no compra mobles bons, i molta gent amb poder adquisitiu alt també el compra senzill: quatre estanteries, una tauleta i, això sí, una taula ben grossa per poder-hi posar la televisió, si no va penjada! S’estimen més canviar els mobles cada cinc anys que tenir-los per tota la vida. Aquell moble clàssic fins al sostre, fosc, fet a mida, que aguanta quaranta o cinquanta anys, no el volen veure sempre allà! No volen mobles grans. Un dia, li vaig preguntar a una noia: “per què vol tan poca cosa? On posarà la vaixella?” I em va contestar que quan són colla van al restaurant, i que per això no en necessita! Abans et compraven vuit cadires, ara, amb sort, són quatre. Això sí, volen un sofà ben còmode!

Entrevista a la REVISTA CRAE